­
Piano Select Service

Geluid wordt door iedereen verschillend ervaren, wat de één als hinderlijk bestempelt vindt een ander juist weer prettig. Het geluid van een piano is echter doordringend en wordt meestal bij langdurig studeren als irritant ervaren. Of er daarbij sprake is van geluidshinder, hangt af van de beleving van de persoon die het geluid ervaart.

Als de buren uw spelen op de piano als storend beschouwen, ga dan eens met uw buren praten. Vaak beseft de veroorzaker helemaal niet hoeveel overlast er is. Probeer afspraken te maken wat u hieraan gaat doen, bijvoorbeeld afspraken over vaste speeltijden.

Er zijn verschillende mogelijkheden om het geluid wat te temperen. Een aantal tips:

  • De piano een stukje verder van de muur zetten of tegen een andere muur plaatsen dan die van de buren;
  • De piano op absorberende (rubberen) sokkels zetten of op minimaal twee cm dik veerkrachtig rubber plaatsen;
  • Plaatsen van tapijt onder de piano als deze nu op parket, laminaat of tegels staat;
  • Een plaat zachtboard aan de achterzijde van de piano bevestigen;
  • Een dikke deken tussen de achterzijde van de piano en de muur plaatsen;
  • Een studie moderator in de piano laten plaatsen.

Ga niet alle maatregelen in één keer uitvoeren maar doe het stapsgewijs en ga naar de buren en meld de verbetering en vraag of er een verbetering is te bespeuren. Zo niet, dan hebt u altijd nog andere mogelijkheden achter de hand. U laat tevens zien dat u er moeite en uw best voor doet om de overlast te verminderen.

Een geheel andere insteek is het plaatsen van een silent systeem of de aanschaf van een silent piano. U kunt dan ook spelen met een hoofdtelefoon. Kijkt u eens bijvoorbeeld naar de gebruikte Yamaha silent piano prijslijst, Yamaha U1 prijslijst of de Yamaha U3 prijslijst van Piano Select

Heeft u vragen? Bel of app naar 0651304333

­